Home

Welkom

Mijn naam is Bianca van der Loo, ik ben natuurgeneeskundig therapeute, coach, trainer en verpleegkundige. Praktijk Pure Happiness staat voor laagdrempelige, kortdurende en oplossingsgerichte hulpverlening gericht op volwassenen, jongeren, kinderen, families en op relaties. De begeleiding is zowel gericht op voorkomen als op de behandeling van klachten. De klachten kunnen zich uiten op lichamelijk, psychisch, emotioneel, mentaal of opvoedkundig gebied. Dit geldt ook als je vastloopt in een of meerdere leefsystemen zoals in je gezin, met je familie, binnen je relatie of op school. Er is geen wachtlijst en er is geen verwijzing nodig. 

Kinderen

Is bedoeld voor alle kinderen en jongeren die vastlopen op emotioneel-sociaal vlak. Tijdens een traject krijgt uw kind/puber geen etiket opgeplakt. Daarnaast stel ik als kindercoach geen diagnose. We kijken samen naar jouw doel, waar wil je heen en vanaf daar gaan we aan de slag.

Op de pagina Kinderen vind u meer informatie over dit onderwerp

Scheiding - Samengestelde (Stief-) Gezinnen

Eén op de drie huwelijken eindigen momenteel in een scheiding, met alle gevolgen van dien. De redenen van een scheiding zijn persoonlijk en uiteenlopend. Wanneer er kinderen of een derde partij bij betrokken zijn maakt het een scheiding nog gecompliceerder. Hulpverlening is bedoeld voor koppels die bewust willen scheiden met respect voor elkaar en voor de kinderen. 

Een samengesteld gezin verschilt ten opzichte van een kerngezin waarbij men te maken kan krijgen met uiteenlopende zaken. Hulpverlening is bedoeld voor alle kinderen, jongeren, jongvolwassenen( uitwonend), ouders, stiefouder(s) en ex-partner(s) die hierbij vastlopen en hulp kunnen gebruiken.

Op de pagina Stief enzo vindt u meer informatie over deze onderwerpen

Hoogsensitief/HSP

Er wordt tegenwoordig ingeschat dat één op de vijf mensen een hoogsensitief persoon is. afgekort HSP. Dit geldt zowel voor volwassenen als kinderen. Hoogsensitiviteit / hooggevoeligheid is een wetenschappelijk onderbouwde eigenschap. Je word ermee geboren of niet. HSP is geen stoornis en geen ziekte. Hulpverlening is bedoeld voor alle kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het leren omgaan met hun hoogsensitiviteit in een steeds drukker wordende maatschappij met alle bijkomende prikkels en verwachtingen van dien.

Op de pagina HSP vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Geboorte in kaart

Je geboorte is je Blauwdruk.
Gedragspatronen vinden meestal hun oorsprong in het geboorteverhaal. De eerste 1000 dagen van je leven, gerekend vanaf conceptie zijn meest cruciaal. Ervaringen tijdens conceptie, zwangerschap en geboorte hebben een enorme impact op hoe je als kind wordt gevormd tot wie je nu bent. Door de impact van deze ervaringen te gaan begrijpen, ga je het gedrag van je kind ook begrijpen.

Op de pagina GIK vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Opleidingen - Specialisaties

  • Verpleegkundige
  • Kinderpsychologie (HBO)
  • Kindercoach
  • Samengestelde gezinnen
  • Groei Mindset
  • Geboorte in Kaart 
  • Werken met hooggevoelige kinderen
  • Essentiele oliën
  • Voetreflexologie
  • Acces Bars

Op de pagina Behandelmethoden vindt u ook meer informatie over Voetreflexologie

Bianca van der Loo is aangesloten bij de BATC Beroepsvereniging. Zie BATC-5 principes